Ondernemersfonds Leiden

Welkom op de website van het Ondernemersfonds Leiden. In 2005 is het eerste ondernemersfonds van Nederland opgericht in Leiden. Het Ondernemersfonds is bedoeld om de collectieve bestedingen van ondernemers in de gemeente Leiden te financieren. Door de collectieve aanpak wordt free-riders problematiek tegengegaan. Bovendien wordt met eigen geld de slagkracht van ondernemers vergroot: ondernemers kunnen zelf dingen mogelijk maken, zonder aan te hoeven kloppen bij gemeente. Daarnaast stimuleert het fonds samenwerking tussen de verschillende ondernemers, organisaties en sectoren in Leiden. Door een heffing van 5,3% op de OZB niet-woningen dragen alle ondernemingen en organisaties in Leiden evenredig bij aan het fonds. Via de vereniging waar de ondernemers bij zijn aangesloten, kunnen aanvragen voor collectieve bestedingen worden gedaan.

 

 

Activiteiten

Het bestuur van het Ondernemersfonds Leiden komt ongeveer acht keer per jaar bij elkaar. Eventuele extra bijeenkomsten voor de besturen van ondernemers- en winkeliersverenigingen worden ook hier vermeld.

Lees meer »

Overzicht verenigingen

Hiernaast treft u een overzicht van de ondernemers- en winkeliersverenigingen in Leiden die een trekkingsrecht hebben bij het Ondernemersfonds. Hier treft u een overzicht van alle gebieden met de bijbehorende straten. Weet u niet welke vereniging in uw gebied actief is? Of is er in uw gebied nog geen ondernemersvereniging actief? Neemt u dan contact met ons op.

Lees meer »

Nieuws BV Leiden